MALZEMELER:1 kg yufka(6 adet)-250 gr kıyma-tuz -maydonoz-çörek otu(üzeri için)-yoğurt-yumurta sarısı(üzeri için)
YAPILIŞI:Kıymayı zeytin yağı ve maydonozla kavurur,soğumaya bırakırız.Bir taraftan da yoğurt ve zeytinyağını karıştırır hazırladığımız bu karışımı yufkamıza süreriz.Yufkayı dört eşit parçaya böler,kıymamızdan yeteri kadar ilave ederiz.Sarmış olduğumuz yufkalara gül şekli veririz(şekildeki gibi)Sırasıyla kalan yufkaları da aynı şekilde sarmaya devam ederiz.Yağlanmış tepsiye dizer,üzerlerine yumurta sarısı sürer ,çörek otu serperiz.180 derecelik ısıdaki fırınımıza koyar ,pişiririz.AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder