4 Mayıs 2010 Salı

MAYALI KURABİYE

MALZEMELER:1 paket pakmaya-1 kilo un-tuz-ılık su-yumurta sarısçörek otu veye susam
YAPILIŞI:Pakmayayı,ılık suya koyar yarım saat kabarmasını bekleriz.Unumuzu genişce bir kaba alır,ortasınada pakmamayı dökeriz.Yavaş yavaş ılık su ekleyip yumuşak bir hamur elde ederiz.Üzerine temiz bir bezle örtüp,2 saat dinlenmeye bırakırız.
Dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde koparır,yağlanmış tepsiye dizeriz.Burdada 15 dakika bekletir üzerine yumurta sarılarını ve çörek otunu serper,180 derecede ısıtılmış fırına süreriz.Yarım saat pişirir,sonrada servis yaparız.AFİYET OLSUN.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder